WWK Arena

Augsburg, Duitsland

2009

Bouwjaar

30.660

Stadion Capaciteit: 

FC Augsburg

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

WWK Arena

De WWK Arena is het voetbalstadion van FC Augsburg. Het stadion is gebouwd in 2009 en heeft 45 miljoen euro gekost. In de korte tijd van het bestaan is WWK Arena nu de derde naam van het stadion. Hiervoor heette het stadion Impuls Arena (2009-2011) en SGL Arena (2011 - 2015). Door de vele naamswijzigingen wordt het stadion doorgaans gewoon de Augsburg Arena genoemd. In 2010 verzorgde het stadion ondermeer wedstrijden tijdens en het WK voetbal voor vrouwen onder de 20 en 2011 voor de vrouwen.

Het stadion is het eerste klimaat neutrale stadion in de wereld. De verwarming wordt verzorgd door 6 warmte pompen die tot 40 meter diep warmte uit de grond halen. Een bio gas installatie zorgt voor de energie in het stadion tijdens wedstrijden wanneer het systeem zwaarder belast wordt.

Prijzen van FC Augsburg

  • Geen prijzen

Nederlandse voetbalspelers bij FC Augsburg

Paul Verhaegh, Lorenzo Davids en Kees Kwakman

Tickets

FC Augsburg bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FC Augsburg?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in FC Augsburg

Voor een mooi bedrag van €5,- biedt FC Augsburg zijn supporters een rondleiding door het stadion aan. Deze rondleiding brengt je op plekken zoals de kleedkamers, de persruimte en het veld.

Capaciteit van WWK Arena

Het stadion van FC Augsburg biedt plaats aan 30.660 toeschouwers. Hiervan zijn 19.060 zitplaatsen en 11.030 staanplaatsen. De vorige plaatsen zijn verdeeld in de skyboxen. Tijdens Internationale wedstrijden wordt de capaciteit verkleind naar 28.367 zitplaatsen omdat hier staanplaatsen verboden zijn.

Uitvak van WWK Arena

Het uitvak vindt plaats in de Zuid West hoek van het stadion. Het is niet bekend hoe groot het uitvak is.


Plattegrond WWK Arena

Hiernaast staat een plattegrond van het WWK Arena met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar FC Augsburg te reizen, moet je naar de WWK Arena in Augsburg, Duitsland. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar FC Augsburg te komen:

1:Reis naar Augsburg: Als je niet al in Augsburg bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan afhankelijk van je locatie betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Augsburg reist.

2:Tram naar de WWK Arena: Vanuit het centrum van Augsburg kun je tramlijn 3 nemen om naar de WWK Arena te komen. De halte bij het stadion is "WWK Arena." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de exacte locatie waar je start.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar de WWK Arena. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van de WWK Arena, de thuisbasis van FC Augsburg, in Augsburg, Duitsland:

1:Arthotel Ana Style: Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.


2:Dorint An der Kongresshalle Augsburg: Dit hotel bevindt zich in de buurt van het stadion en biedt stijlvolle kamers en uitstekende voorzieningen.

3:Steigenberger Drei Mohren Augsburg: Dit is een luxe hotel in het stadscentrum van Augsburg en is gunstig gelegen voor toegang tot het stadion en andere bezienswaardigheden in de stad.

4:Ibis Augsburg Koenigsplatz: Voor budgetbewuste reizigers is dit Ibis-hotel een goede keuze. Het ligt in de buurt van het stadscentrum en biedt eenvoudige en schone kamers.

5:Hotel Augusta: Dit hotel biedt comfortabele accommodatie en ligt in de buurt van het stadion en het stadscentrum.

Luchthaven

Als je vanaf de luchthaven naar Augsburg wilt reizen, zijn er verschillende luchthavens in de buurt van Augsburg waar je kunt aankomen. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is de luchthaven van München (Flughafen München - MUC). Hier zijn de stappen om vanaf de luchthaven van München naar Augsburg te reizen:

1:Luchthaven München (Flughafen München - MUC): Dit is een grote internationale luchthaven in de buurt van Augsburg.