RheinEnergieStadion

Mainz, Duitsland

1923

Bouwjaar

50.000

Stadion Capaciteit: 

1. FC Köln

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

RheinEnergieStadion

Het RheinEnergieStadion is het voetbalstadion van 1.FC Köln en ligt in Keulen. Het stadion is gebouwd in 1923 en heeft deelgenomen als speeldstadion aan het EK 1988 en WK 2006. Het WK 1974 heeft geen doorgang gevonden doordat de kosten voor de renovatie te hoog opliepen. De renovatie is uiteindelijk zelfs halverwege stop gezet. 1. FC Köln speelt sinds 1948 in het stadion. Hiervoor speelde Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07 in het stadion.

Voordat het stadion gesponsord werd luisterde het naar de naam Müngersdorfer Stadion. Naast dat er gevoetbald wordt door 1. FC Köln is het ook de thuisbasis van American football club Cologne Centurions. Het stadion werd gebouwd om de werkloosheid (die erg hoog was in die tijd) te verminderen. Er hebben ruim 15.000 arbeiders gewerkt aan het stadion. Voor de Tweede Wereldoorlog was het stadion ook het decor van atletiekwedstrijden.

Prijzen van 1. FC Köln 

  • 3x Landstitel (1962, 1964, 1978)
  • 4x DFB Pokal (1968, 1977, 1978, 1983)

Nederlandse voetbalspelers bij 1. FC Köln

Bart Carlier,  Michel van de Korput, Frans de Munck en Anthony Lurling

Tickets

FC Köln bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FC Köln?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in RheinEnergieStadion

Tijdens de laatste renovatie (2002 - 2004) is er een museum van 1. FC Köln gebouwd in het stadion. Hierdoor is de rondleiding door het stadion nog mooier. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost € 9,20 (volwassene) en € 6,20 (kinderen).

Capaciteit van RheinEnergieStadion

De capaciteit van het stadion van 1. FC Köln is 50.000 tijdens wedstrijden in de Bundesliga. Tijdens Internationale wedstrijden van het Duitse nationale elftal kunnen er 46.134 supporters in. Het stadion bestaat uit 4 aparte tribunes waardoor de hoeken van het stadion dicht gemaakt zijn.

Uitvak van RheinEnergieStadion

Het uitvak van 1. FC Köln bevindt zich op de Noord Oost hoek van het stadion. Het uitvak biedt maximaal plaats aan 5.000 toeschouwers

Plattegrond RheinEnergieStadion

Hiernaast staat een plattegrond van RheinEnergieStadion met alle vakken.

OV

vervoer Om met het openbaar naar FC Köln te reizen, moet je naar het RheinEnergieStadion in Keulen, Duitsland. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar FC Köln te komen:

1:Reis naar Keulen: Als je niet al in Keulen bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan afhankelijk van je locatie betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Keulen reist.

2:Tram naar het RheinEnergieStadion: Vanuit het centrum van Keulen kun je tramlijn 1 of 9 nemen om naar het RheinEnergieStadion te komen. De dichtstbijzijnde tramhalte bij het stadion is "RheinEnergieStadion." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de exacte locatie waar je start.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar het RheinEnergieStadion. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

EK 2024

15juni 2024 om 15:00HongarijeZwitserland (Poule A) (1 - 3)

19juni 2024 om 21:00 Schotland - Zwitserland (Poule A) (1-1)

22 juni 2024 om 21:00 België- Roemenië (2 - 0)

25 juni 2024 om 21:00 Engeland - Slovenië (0 - 0)

30 Juni 2024 om 18:00 Spanje - Georgië (4 - 1) (Achtste Finale)


Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van het RheinEnergieStadion, de thuisbasis van FC Köln:

1:Maritim Hotel Köln: Dit hotel ligt op een gunstige locatie in de buurt van het stadion en biedt comfortabele kamers, een zwembad en uitstekende voorzieningen. Het is ook gunstig gelegen voor toegang tot het openbaar vervoer.

2:Lindner Hotel City Plaza: Dit hotel bevindt zich in de buurt van het stadscentrum van Keulen en is handig voor zowel het stadion als andere bezienswaardigheden in de stad. Het biedt moderne kamers en voorzieningen.

3:Hotel Chelsea: Dit is een betaalbaardere optie op korte afstand van het stadion. Het hotel biedt schone en eenvoudige kamers en is ideaal voor budgetbewuste reizigers.

4:Dorint Hotel am Heumarkt Köln: Dit luxe hotel bevindt zich in het stadscentrum en biedt prachtige kamers, een spa en uitstekende eetgelegenheden. Het is geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort.

5:Ibis Hotel Köln Am Dom: Voor budgetbewuste reizigers is dit Ibis-hotel een handige optie. Het ligt in de buurt van het stadscentrum en biedt eenvoudige en schone kamers.