Olympiastadion

Berlijn, Duitsland

1936

Opgericht in:

74.475

Stadion Capaciteit:

Hertha BSC

Thuis van:


  hertha-bsc-logo

  Olympiastadion

  Het Olympiastadion in Berlijn is het voetbalstadion van Hertha BSC. In Duitsland bestaan er 2 stadions met de naam Olympiastadion waarvan de ander gevestigd is in Munchen. Het stadion ligt in de omgeving van andere Olympische stadions waaronder die van hockey en zwemmen. Het stadion is gebouwd in 1936 op de plaats van de Grunewald renbaan. Daarvoor nog stond het Duitse Stadion op deze plaats die gebouwd was voor de Olympische Spelen van 1916 die geen doorgang vond door de Eerste Wereldoorlog. Omdat in het jaar 1936 opnieuw de Olympische Spelen gehouden werden in Berlijn is dit stadion gebouwd. Het stadion is voor de helft ingegraven net als Camp Nou. Hierdoor lijkt het van de buitenkant geen mega groot stadion maar valt dit pas op als je het stadion inloopt. Naast dat het stadion gebruikt is tijdens de Olympische Spelen is het ook speelstadion geweest tijdens het WK 1974 en WK 2006 (inclusief de finale). Sinds 1963 gebruikt Hertha BSC dit stadion als zijn thuisbasis.

  Highlights van Hertha BSC

  prijzen

  Prijzen van Hertha BSC

  • 2x Landstitel (1930, 1931)
  • 2x 2. Bundesliga (2011, 2013)

  nederlandse-voetbalspelers

  Nederlandse voetbalspelers bij Hertha BSC

  Ellery Cairo, Rob Maas, Bryan Roy, Maikel Aerts, John Heitinga en Roy Beerens

  rondleiding

  Een rondleiding in Olympiastadion

  Een kijkje nemen achter de schermen van Hertha BSC kan door middel van de rondleiding in het stadion. Tijdens de rondleiding kom je langs alle plekken in het stadion die normaal gesloten zijn voor toeschouwers. Denk hierbij aan de VIP tribunes, kleedkamers en de persruimte. De entree is € 7,- (volwassene) en € 4 (kinderen). De openingstijden zijn:


  November - maart van 10:00 - 16:00

  April - oktober van 9:00 - 19:00

  Augustus van 9:00 - 20:00

  Ook Olympiastadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

  olympiastadion

  Capaciteit van Olympiastadion

  Het stadion van Hertha BSC bood vroeger plaats aan 100.000 toeschouwers. Dit is aangepast wegens veiligheidsvoorschriften en biedt nu plaats aan 74.475 toeschouwers. De eerste ring van het stadion is volledig ingegraven wat een bijzonder effect geeft wanneer je het stadion in loopt. Om het veld ligt nog een atletiekbaan aangezien naast de voetbalwedstrijden er ook nog atletiekwedstrijden worden georganiseerd.


  De eerste ring van het stadion heeft 42 rijen en biedt plaats aan 38.020 toeschouwers.

  32.310 standaard stoelen

  560 box stoelen

  563 lounge stoelen

  4.413 business seats

  174 rolstoelplekken.


  De tweede ring in het stadion heeft 31 rijen en biedt plaats aan 36.455 toeschouwers.

  36.032 standaard plaatsen

  290 plaatsen voor de pers

  133 Skyboxen.

  uitvak-olympiastadion

  Uitvak van Olympiastadion

  Het uitvak bevindt zich in de Zuid West hoek van het stadion. Op dit moment is niet bekend hoe groot het uitvak van Herst BSC is. Wanneer dit bekend is bij ons zullen wij dit toevoegen aan de pagina.


  © Uitvak Liverpool F.C. - The League Project

  plattegrond-olympiastadion

  Plattegrond Olympiastadion

  Hiernaast staat een plattegrond van Olympiastadion met alle vakken.

  Hotels, OV en luchthaven

  Het stadion is gemakkelijk te bereiken met de metro (U-Bahn). Neem lijn U2 of U12, die beide op verschillende punten in het stadscentrum kunnen instappen. Stap uit bij halte Olympia-Stadion. Het duurt ongeveer 25 minuten om het stadion te bereiken vanaf de Potsdamer Platz en ongeveer 15 minuten vanaf de Zoologische Garten.


  Als alternatief kunt u het stadion bereiken met de forenzentrein (S-Bahn). Neem lijn S5 of S75 naar station Olympiastadion. Beide lijnen verbinden het stadion met de belangrijkste treinstations van Berlijn in het centrum en met station Spandau in het westen.

  There are neither a whole lot of hotels near the Olympiastadion. Michels Apart Hotel is the closest, a short walk away, Alecsa Hotel is a budget alternative a little further away, and Ivbergs Messehotel is also still just a walking distance.