arrow_drop_up arrow_drop_down
voetbalstadion-banner

Woudestein

Rotterdam, Nederland
1902

Opgericht in:

3.351

Stadion Capaciteit:

Excelsior

Thuis van:

sbv-excelsior-logo

Woudestein

Het voetbalstadion van Excelsior is Woudestein en ligt in Rotterdam. Dit voetbalstadion is het kleinste voetbalstadion van de Eredivisie. Het stadion is ook een van de oudste stadions in Nederland en is gebouwd in 1902. Het stadion heeft in de beginnen jaren meerdere keren leeg gestaan. Dit nadat er een paardenrenbaan van gemaakt zou worden maar dit uiteindelijke geen succes werd. 


Door de paardenrenbaan was het grasveld zo verslechterd dat het werd afgekeurd toen Excelsior promoveerde naar de overgangsklasse. Na wedstrijden gespeeld te hebben op meerdere locaties waaronder die van Feyenoord en Sparta is er in 1939 besloten om Excelsior weer te laten voetballen op Woudestein. 


In 1958 werd de eerste overdekte staantribune gebouwd waarbij de supporters geholpen hebben. In het jaar 1997 tot 2000 is er gebouwd aan het nieuwe stadion waarbij de tribunes vervangen werden. Dit heeft zolang geduurd doordat er geen gemeentelijke subsidie kwam.


Stadion Woudestein wordt Van Donge & De Roo Stadion

Excelsior heeft ambitie en wilt verder groeien. Om verder te groeien is geld nodig en daarom heeft Excelsior de naam van het stadion verkocht aan het Rotterdamse familiebedrijf Van Donge & De Roo.

Vanaf 1 mei 2017 heet het stadion Van Donge & De Roo Stadion.

Highlights van Excelsior

trofee

Prijzen van Excelsior

  • 3x Jupiler League (1974, 1979, 2006)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Excelsior

Mohammed Allach, Mario Been, Joost Broerse, Winston Bogarde, Luigi Bruins, Danny Buijs, Jordy Clasie, Royston Drenthe, Rinus Israël, Andwelé Slory, Mounir El Hamdaoui, Hans Kraay jr., Elvis Manu, Aad de Mos, Oscar Moens, Gaston Taument
rondleiding

Een rondleiding in Woudestein

Op dit moment biedt Excelsior helaas geen rondleidingen aan door het stadion. Wanneer de rondleidingen beschikbaar komen zullen wij dit melden op de website.

Ook Woudestein bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

woudestein

Capaciteit van Woudestein

Het kleinste voetbalstadion van de eredivisie biedt plaats aan 3.531 toeschouwers tijdens de wedstrijden van Excelsior. De vier tribunes van het stadion hebben 3 tribunes een naam gekregen. Dit zijn Henk Zon Tribune (hoofdtribune), Robin van Persie Tribune (oud speler) en de I.J.B. Albers Tribune.


Uitvak

Bij een klein voetbalstadion hoort natuurlijk ook een klein uitvak dat plaats biedt aan 400 toeschouwers. Voor de capaciteit van het stadion zijn 400 plaatsen erg veel. Het uitvak bevindt zich op de Noord tribune en is de helft van de totale tribune.

uitvak-woudestein

Uitvak van Woudestein

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Excelsior in Woudestein te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Woudestein - Spangenaren Rotterdam

plattegrond-woudestein

Plattegrond Woudestein

Hier staat een plattegrond van Woudestein met alle vakken.

Wij maken gebruik van cookies