Sint-Petersburg Stadium

Sint-Petersburg, Rusland

2017


Opgericht in:

66.881


Stadion Capaciteit:

Zenit Sint Petersburg

Thuis van:

zenit-sint-petersburg-logo

Sint-Petersburg Stadium

Het Sint-Petersburg Stadium is het nieuwe stadion voor Zenit Sint Petersburg en wordt eind 2016 opgeleverd. Dit stadion wordt gebouwd voor het WK 2018 in Rusland. De naam Sint-Petersburg Stadium is een werknaam die gebruikt wordt. Op dit moment zijn er een aantal namen voorgesteld om het stadion om te dopen naar de officiele naam. Dit zijn: Gazprom Arena, Raspil Arena en Zenit Arena. De bouw van het stadion is bezig sinds 2007 en heeft meerdere deadlines niet gehaald (2008 en 2011) waardoor de nieuwe deadline op eind 2016 staat.
Dit stadion wordt één van de duurste stadions ter wereld maar daarmee ook één van de meest geavanceerde in Europa. Het stadion is ontworpen door de Japanse architect Kisho Kurokawa. Doordat het stadion niet op de meest ideale plek ligt voor voetbalwedstrijden zal het stadion de beschikking krijgen over een schuifdak zodat er altijd gevoetbald kan worden. Om de sneeuw te laten smelten op het dak van het stadion (het dak van de Amsterdam ArenA kwam naar beneden toen er te veel sneeuw op lag tijdens Ajax - Feyenoord) is er een luchtsysteem ontwikkelt dat droge warme lucht blaast onder het dak waardoor er een warm kussen ontstaat die het dak verwarmt.
Net als in het Gelredome heeft dit stadion de mogelijkheid om het veld volledig buiten het stadion te rollen zodat er andere evenementen plaats kunnen vinden. Dit proces duurt 2 uur en zorgt ervoor dat het gras beter kan groeien door zonlicht en makkelijker in onderhoud is.

Highlights van het Zenit Sint Petersburg

prijzen

Prijzen van Zenit Sint Petersburg

  • 4x Landstitel (2007, 2010, 2012, 2015)

  • 3x Beker van Rusland (1999, 2010, 2016)

  • 4x Russische supercup (2008, 2011, 2015, 2016)

  • 1x UEFA Super Cup (2008)

  • 1x UEFA Cup (2008)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetballers bij Zenit Sint Petersburg

Fernando Ricksen

Ook Zenit Sint Petersburg bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in het Sint-Petersburg Stadium

Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding door het Sint-Petersburg Stadium te volgen. 

sint=petersburg-stadium

Capaciteit van het Sint-Petersburg Stadium


Het stadion van Zenit Sint-Petersburg heeft een capaciteit van 66.881 toeschouwers waarvan er 2.000 plaatsen zijn gereserveerd voor de media. De aantallen lopen op de verschillende websites uiteen doordat er nog wat aanpassingen aan het stadion gedaan worden. Wanneer het stadion opgeleverd wordt zullen wij dit ook bevestigen op de site.uitvak-sint-petersburg-stadium

Uitvak van het Sint-Petersburg Stadium

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van Zenit Sint-Petersburg, het Sint-Petersburg Stadium, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van het Sint-Petersburg Stadium, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!


Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op! 

plattegrond-sint-petersburg-stadium

Plattegrond het Sint-Petersburg Stadium

HIernaast staat een plattegrond van het Olympisch Stadium Loezjniki met alle vakken.