Sint-Petersburg StadiumAlgemene informatie over het Sint-Petersburg Stadium

Het Sint-Petersburg Stadium is het nieuwe stadion voor Zenit Sint Petersburg en wordt eind 2016 opgeleverd. Dit stadion wordt gebouwd voor het WK 2018 in Rusland. De naam Sint-Petersburg Stadium is een werknaam die gebruikt wordt. Op dit moment zijn er een aantal namen voorgesteld om het stadion om te dopen naar de officiele naam. Dit zijn: Gazprom Arena, Raspil Arena en Zenit Arena. De bouw van het stadion is bezig sinds 2007 en heeft meerdere deadlines niet gehaald (2008 en 2011) waardoor de nieuwe deadline op eind 2016 staat.
Dit stadion wordt één van de duurste stadions ter wereld maar daarmee ook één van de meest geavanceerde in Europa. Het stadion is ontworpen door de Japanse architect Kisho Kurokawa. Doordat het stadion niet op de meest ideale plek ligt voor voetbalwedstrijden zal het stadion de beschikking krijgen over een schuifdak zodat er altijd gevoetbald kan worden. Om de sneeuw te laten smelten op het dak van het stadion (het dak van de Amsterdam ArenA kwam naar beneden toen er te veel sneeuw op lag tijdens Ajax - Feyenoord) is er een luchtsysteem ontwikkelt dat droge warme lucht blaast onder het dak waardoor er een warm kussen ontstaat die het dak verwarmt.
Net als in het Gelredome heeft dit stadion de mogelijkheid om het veld volledig buiten het stadion te rollen zodat er andere evenementen plaats kunnen vinden. Dit proces duurt 2 uur en zorgt ervoor dat het gras beter kan groeien door zonlicht en makkelijker in onderhoud is.


Capaciteit Sint-Petersburg Stadium

Het stadion van Zenit Sint-Petersburg heeft een capaciteit van 70.000 toeschouwers waarvan er 2.000 plaatsen zijn gereserveerd voor de media. De aantallen lopen op de verschillende websites uiteen doordat er nog wat aanpassingen aan het stadion gedaan worden. Wanneer het stadion opgeleverd wordt zullen wij dit ook bevestigen op de site.


Zenit Sint Petersburg

Prijzen van Zenit Sint Petersburg

  • 4x Landstitel (2007, 2010, 2012, 2015)
  • 3x Beker van Rusland (1999, 2010, 2016)
  • 4x Russische supercup (2008, 2011, 2015, 2016)
  • 1x UEFA Super Cup (2008)
  • 1x UEFA Cup (2008)

Nederlanders bij Zenit Sint Petersburg

  • Fernando Ricksen

Sint-Petersburg Stadium bereiken

Adres Sint-Petersburg Stadium

Zapadniy Skorostnoy Diameter
Sankt-Peterburg, Rusland, 197374


Plattegrond Sint-Petersburg Stadium

Op dit moment is er nog geen plattegrond beschikbaar i.v.m.de bouw van het stadion.


Belangrijke gebeurtenissen in het Sint-Petersburg Stadium

https://www.instagram.com/p/BOiZbSEhLCR/Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *