Nizhny Novgorod StadiumAlgemene informatie over het Nizhny Novgorod Stadium

Nizhny Novgorod Stadium was gebouwd in 2001 maar wordt sinds 2008 volledig herbouwd voor het WK 2018 in Rusland. Er zijn op dit moment verschillende namen voor het stadion waaronder ook de naam Strelka Stadium en Nizhny Novgorod Arena. Wanneer hier meer duidelijkheid over is zal dit vermeld worden op de site. Na het WK 2018 zal FC Volga zijn wedstrijden gaan spelen in dit stadion in plaat van het huidge Lokomotivstadion. Het stadion is gebouwd bij op de meest gefotografeerde plek van de stad. Hier kruizen de rivieren Oka en Volga elkaar. Tegenover het stadion staat de Kathedraal Alexander Nevsky. Aan de andere kant van de rivier de Oka heb je een prachtig uitzicht over het Nizhny Novgorod Kremlin.

Design van het stadion

Het stadion is gebaseerd op de stroming van water en wind. Hierdoor ziet het gebouw er golvend uit. In de avond worden de lichten van het stadion ontstoken en schijnen deze door het dak van het stadion naar boven. Om het stadion loopt een ring die verbonden is door middel van trappen met de vakken.


Capaciteit Nizhny Novgorod Stadium

Het stadion zal plaats bieden aan 45.331 toeschouwers tijdens de wedstrijden van FC Volga. Tijdens de wedstrijden op het WK 2018 zal dit aantal lager zijn door de strenge eisen van de FIFA.


FC Volga

Prijzen van FC Volga

  • Geen prijzen

Nederlanders bij FC Volga

  • Geen Nederlanders

Nizhny Novgorod Stadium bereiken

Adres Nizhny Novgorod Stadium

Dolzhanskaya ul., 2а, Nizhnij Novgorod
Nizhegorodskaya oblast', Rusland, 603159


Plattegrond Nizhny Novgorod Stadium

Op dit moment is er nog geen plattegrond beschikbaar van het stadion. Wanneer er meer duidelijkheid is over de plattegrond van het Nizhny Novgorod Stadium zal dat hier verschijnen.


Belangrijke gebeurtenissen in het Nizhny Novgorod Stadium

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *