Levberdon ArenaAlgemene informatie over de Levberdon Arena

 

De Levberdon Arena is gelegen in de Russische stad Rostov. De bouw van het stadion kost ruim 300 miljoen euro en wordt eind 2017 afgerond. Zodoende is het stadion op tijd klaar voor het WK 2018. In het stadion zullen vier poulewedstrijden en een wedstrijd voor de achtste finale worden gespeeld. 

Het stadion dankt haar naam aan de geografische ligging. Levberdon betkent letterlijk 'linkerzijde van de Don'. De Don is de rivier die door Rostov stroom. De bouw van de Levberdon Arena is niet alleen onderdeel van de organisatie van het WK 2018 in Rusland, maar ook onderdeel van de ontwikkeling van de stad Rostov. Het stadion is het eerste grote bouwproject in het zuiden van de stad Rostov. Dankzij de bouw van het nieuwe stadion en verschillende hotels en restaurants, wordt de zuidkant van Rostov een interessante omgeving voor investeerders.


Capaciteit Levberdon Arena

 

De Leverbon Arena zal tijdens het WK 2018 plaats bieden aan 45.000 mensen, waaronder 754  VIP-plaatsen en 2280 plaatsen voor mensen van de pers.

Na afloop van het WK zal het stadion in gebruik worden genomen door FC Rostov. Tot die tijd zal FC Rostov, dat uitkomt in de Russische Premjer Liga, haar wedstrijden spelen in Olimp-2. De capaciteit van de Levberdon Arena zal na het WK 2018 worden teruggebracht. 

Uitvak

Deze informatie wordt toegevoegd zodra het stadion door FC Rostov in gebruik wordt genomen.


Rondleiding Levberdon Arena

Deze informatie wordt toegevoegd zodra het stadion opengesteld wordt voor publiek.


FC Rostov

Prijzen van FC Rostov

  • 1x Beker (2014)

Nederlanders bij FC Rostov

  • Geen Nederlanders

Levberdon Arena bereiken

Adres Levberdon Arena

Rostov, Rostovskaya oblast', Rusland

 


Plattegrond Levberdon Arena

Hieronder staat een plattegrond van de Levberdon Arena met alle vakken.


Belangrijke gebeurtenissen in de Levberdon Arena

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *