Fisht StadiumAlgemene informatie over het Fisht Stadium

Het Fisht Stadium is een open lucht stadion waarbij het dak uit twee delen bestaat gesplitst door het veld. Dit is het Olympische stadion dat gebruikt is tijdens de Olympische winterspelen van 2014 in Rusland. Hier zijn de openings- en sluitingsceremonie georganiseerd van de spelen. Het stadion is hierdoor ook gelegen in het Olympisch park met alle andere stadions rondom het grote voetbalstadion van Sochi. De bouw van het stadion heeft $603 miljoen gekost en is gebouwd in 2013. Het stadion is zo gebouwd dat er tijdens de Formule 1 race van Sochi door het stadion gereden kan worden.


Capaciteit Fisht Stadium

Het stadion in Sochi biedt plaats aan 47.659 toeschouwers in de twee ringen van het stadion. Tijdens het WK 2018 zijn er achter de doelen tijdelijke tribunes geplaatst zodat het stadion meer bezoekers kan huisvesten. Na het WK 2018 in Rusland zal de twee ring van het stadion gedemonteerd worden en daarbij verkleind het stadion naar 25.000 plaatsen. Dit om de lokale voetbalclub FC Zhemchuzhina-Sochi een stadion te geven die niet meer dan de helft leeg is.


FC Zhemchuzhina-Sochi

Prijzen van FC Zhemchuzhina-Sochi

  • Geen prijzen

Nederlanders bij FC Zhemchuzhina-Sochi

  • Geen Nederlanders

Fisht Stadium bereiken

Adres Fisht Stadium

Olympic Ave, Adler
Krasnodar Krai, Rusland


Plattegrond Fisht Stadium

De plattegrond van het Fisht Stadium is niet beschikbaar omdat het stadion nog gebouwd wordt. Indien het beschikbaar is zullen wij dit tonen.


Belangrijke gebeurtenissen in het Fisht Stadium

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *