Al Shamal SC StadiumAlgemene informatie over het Al Shamal SC Stadium

Het Al Shamal SC Stadium is het stadion van de gelijknamige voetbalclub Al-Shamal SC dat uitkomt in de hoogste divisie van Qatar "Qatari Stars League". Het stadion is gebouwd tussen 2008 en 2011. Het stadion ligt in Madinat ash Shamal. Het stadion is een merkwaardig beeld tussen andere stadions. Dit omdat het gebouwd is als een fort. Het idee van de vorm van het stadion is ontstaan door het monument dat ook in de buurt staat genaamd: Al Zubara Fort. De hoeken van de stadions hebben beschikken over een stenen toren. Drie van de torens zijn rond en 1 is vierkant. De lichtmasten zijn verborgen in de torens en komen omhoog wanneer het veld verlicht moet worden. Waarbij het stadion van Sparta aan de voorkant een klein kasteel heeft is dit toch een stap verder.
Al Shamal SC Stadium - voorkant van het stadion


Capaciteit Al Shamal SC Stadium

Het stadion van Al-Shamal SC heeft een capaciteit voor 5.000 toeschouwers. De zitplaatsen zijn niet overdekt wat in Qatar overigens geen overbodige luxe zou zijn geweest. Niet vanwege de regen maar met name vanwege de felle zon die er kan schijnen.


Al-Shamal SC

Al-Shamal SC is een club die opgericht is in 1980 en is sinds 1986 actief in het voetbal van Qatar. Dit komt omdat het in eerste instatie opgericht was voor handbal, volleybal, tafeltennis en basketbal.
De club heeft op dit moment een bijna compleet Braziliaanse staf. Alleen de assistant coach en de team manager niet. De club heeft een geschiedenis met Braziliaanse managers. Er gingen namelijk 14 Brazilianen de huidige coach voor.
Al Shamal SC Stadium - Qatar - inclusief uitgeschoven lichtmasten

Prijzen van Al-Shamal SC

  • 1x Qatar Sheikh Jassem Cup (1999)
  • 1x Qatari 2nd Division (2002, 2014)

Nederlanders bij Al-Shamal SC

  • Silvio Diliberto (trainer: 2012–2014)

Al Shamal SC Stadium bereiken

Adres Al Shamal SC Stadium

Al Shamal Rd, Madīnat ash Shamāl, Qatar


Plattegrond Al Shamal SC Stadium

Er is geen plattegrond van het stadion beschikbaar. Wanneer deze beschikbaar komt wordt deze hier geplaatst.


Belangrijke gebeurtenissen in het Al Shamal SC Stadium

Met het WK dat in 2022 gehouden wordt in Qatar, lag het Al Shamal SC Stadium al een tijd in de schijnwerpers. Het stadium was één van de vele die onderdeel waren van het aanbod. Echter heeft het bestuur samen met FIFA besloten dit stadium niet te gebruiken voor het WK. Wil je weten welke stadiums wel gebruikt worden tijdens het WK in 2022? Kijk dan hier voor meer informatie over het WK 2022 in Qatar

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *