Page content

Euroborg


Algemene informatie over de Euroborg

De Euroborg is het voetbalstadion van de plaatselijke voetbalclub FC Groningen. Het stadion is gebouwd in 2005 en heeft €45,5 miljoen gekost. Vroeger speelde FC Groningen in het bekende Oosterparkstadion dat niet meer voldeed aan de huidige eisen van een voetbalstadion. Het stadion is ontworpen door architect Wiel Arets. Het ontwerp van Wiel Arets is door geld gebrek behoorlijk uitgekleed waardoor bijvoorbeeld het dak anders is en de vingers die naar de binnenstad wezen zijn komen te vervallen. Daarnaast was het eerste plan om de stoelen roze te maken om het stadion het meest fancy stadion van Europa te maken. Gelukkig voor de FC Groningen supporters is dit niet gebeurd en zijn de stoeltjes groen met wit geworden. De kleuren van FC Groningen. De naam is tot stand gekomen nadat er een wedstrijd voor was uitgeschreven die uiteindelijk door de projectleider is gewonnen. Het stadion bestaat uit 2 ringen waarbij het een open structuur heeft. Tussen het veld en de tribune is geen gracht geplaatst. De bijnaam van het stadion is “De Groene Hel” en “De Groene Kathedraal”.


Plattegrond Euroborg

Hieronder staat een plattegrond van het Euroborg met alle vakken.

plattegrond Euroborg

Tickets FC Groningen

Een wedstrijd van FC Groningen bijwonen? Wil je de ”Boeren” zien voetballen? Bestel dan nu jouw tickets bij onze partner.

FC Groningen


Capaciteit Euroborg

Het stadion van FC Groningen biedt plaats aan 22.579 toeschouwers. Hiervan zijn 700 plaatsen beschikbaar in de skyboxen van het stadion. Bij de opening van het stadion was er plaats voor 19.814 toeschouwers. In 2008 is er een uitbreiding gekomen van het aantal stoelen waarbij 2.600 extra stoelen zijn geplaatst. Bij de onderste ringen zijn 4 rijen toegevoegd.

Uitvak

Het uitvak van de Euroborg bevindt zich op de twee ring in de vakken OO, PP en QQ. In het uitvak van FC Groningen kunnen 1.068 uitsupporters (OO: 310, PP: 220 en QQ: 538).


Rondleiding Euroborg

Elke woensdagmiddag is het mogelijk om een rondleiding te doen in het stadion van FC Groningen. Neem hierbij een kijkje achter de schermen van het stadion en kom op plekken waar normaal gesproken alleen de spelers komen. Wanneer je met een groep van minimaal 8 personen bent is het mogelijk om een rondleiding te krijgen op een andere dag. Je komt tijdens de rondleiding langs de persruimte, skyboxen, tribune, spelerstunnel en natuurlijk het slot akkoord het veld. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten en wordt geleid door een gastdame/heer. De rondleiding kost € 9 (volwassenen) en € 7,50 (kinderen).


Prijzen van FC Groningen

 • 1x KNVB beker (2015)
 • 1x Jupiler League (1980)

Lijstje Nederlanders bij FC Groningen

 • Peter Houtman
 • Jan van Dijk
 • Patrick Lodewijks
 • Martin Koeman
 • Erwin Koeman
 • René Eijkelkamp
 • Michael de Leeuw
 • Ronald Koeman
 • Theo Lucius
 • Michael Reiziger
 • Arjen Robben
 • John de Wolf
 • Johan Neeskens
 • Virgil van Dijk

Euroborg bereiken

Adres Euroborg

Boumaboulevard 43
9723 ZS Groningen
[Google_Maps_WD id=79 map=79]


Belangrijke gebeurtenissen in de Euroborg

https://www.instagram.com/p/BHcCr_nhn7l/

Comment Section

0 reacties op “Euroborg


Door bouwien Heimensen op 21 juni 2017

Ik heb een vraag:
waar kan ik die stellen??

Wij overwegen een rondleiding bij u te komen doen met een groep jongelui die in elk val bestaat uit 10 Amerikaanse jongens en meisjes.
Het is in het kader van een jeugd uitwisseling.
De groep wordt uitgebreid met Nederlandse jongelui en ongeveer 6 volwassen begeleiders.
Het komt ons het best uit op een vrijdag
en ik ben zeer nieuwsgierig naar de kosten van de rondleiding
de leeftijd is vanaf 14 jaar.
Met vriendelijk dank voor uw informatie.
Bouwien


Door Richard op 21 juni 2017

Beste Bouwien,

De vraag kan je altijd stellen alleen deze kunnen wij helaas niet voor je beantwoorden.
Het beste kan je een mail sturen naar rondleidingen@fcgroningen.nl met dezelfde vraag.
Dan kunnen zij je hiermee verder helpen.

Groet Richard

Plaats een reactie


*