Parkstad Limburg Stadion

Limburg, Nederland
2000

Opgericht in:

19.979

Stadion Capaciteit:

Roda JC

Thuis van:

roda-jc-logo

Parkstad Limburg Stadion

Het voetbalstadion van Roda JC is het Parkstad Limburg Stadion. Zoals de naam al zegt ligt het stadion in Limburg en wel in Kerkrade. Het stadion is gebouwd in 2000 en heeft €37 miljoen euro gekost. Het stadion is ter vervanging van het oude stadion van Roda JC "Stadion Kaalheide". 


Naast dat er in het stadion gevoetbald wordt, worden er ook concerten en autoshows gegeven. De naam van het stadion komt voort uit de plek waar het stadion staat "Parkstad". Twee grote gemeentes in de buurt Kerkrade en Heerlen hebben een groot deel van de kosten op zich genomen waarbij Kerkrade eigenaar is van het stadion. 


Het stadion is ontworpen door architect Jan Dautzenberg. De plannen voor een nieuw stadion waren er al eerder maar werden tegen gehouden door discussie over de plek van het stadion. Heerlen wilden namelijk dat het stadion in zijn eigen gemeente kwam te staan.

Highlights van Roda JC

trofee

Prijzen van Roda JC

  • 2x Jupiler League (1973,)

  • 2x KNVB beker (1997, 2000)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Roda JC

Ruud Hesp, Eric van der Leur, Dick Nanninga, Dick Advocaat, Ger Senden, Gène Hanssen, Wilbert Suvrijn, Ronald Waterreus, Regilio Vrede, Mario Been, Frank Demouge, Mike van Duinen, Mark-Jan Fledderus, Martin van Geel, Henk Fräser, Anouar Hadouir, Guus Hupperts, Ard van Peppen

Ook Parkstad Limburg Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

parkstad-limburg-stadion

Capaciteit van het Parkstad Limburg Stadion

Het voetbalstadion van Roda JC heeft een capaciteit van 20.000 toeschouwers. Dit is groter dan de eerste begroting van 14.000 toeschouwers die Roda JC had gemaakt. De skyboxen van het stadion bevinden zich allen op de Noord tribune. 


De Zuid tribune heeft de naam Theo Pickée tribune gekregen na het overlijden van oud Roda JC speler Theo Pickée. De familievakken bevinden zich in de hoeken van de Theo Pickée tribune. De harde kern zit op de West tribune ook wel de Koempel tribune genoemd. De Oost tribune van het stadion bevat door een aanbouw zelf een Albert Heijn XL.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich op de Oost tribune en heeft een capaciteit van 1.100 toeschouwers.

uitvak-parkstad-limburg-stadion

Uitvak van het Parkstad Limburg Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Parkstad Limburg Stadion - Supportersbeweging Victoria Alkmaar

plattegrond-parkstad-limburg-stadion

Plattegrond Parkstad Limburg Stadion

Hier staat een plattegrond van Parkstad Limburg Stadion met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down