Hitachi Capital Mobility Stadion

Groningen, Nederland
2005

Opgericht in:

22.525

Stadion Capaciteit:

FC Groningen

Thuis van:

fc-groningen-logo

Hitachi Capital Mobility Stadion

Het Hitachi Capital Mobility Stadion is het voetbalstadion van de plaatselijke voetbalclub FC Groningen. Het stadion is gebouwd in 2005 en heeft €45,5 miljoen gekost. Vroeger speelde FC Groningen in het bekende Oosterparkstadion dat niet meer voldeed aan de huidige eisen van een voetbalstadion. Het stadion is ontworpen door architect Wiel Arets. Het ontwerp van Wiel Arets is door geld gebrek behoorlijk uitgekleed waardoor bijvoorbeeld het dak anders is en de vingers die naar de binnenstad wezen zijn komen te vervallen. Daarnaast was het eerste plan om de stoelen roze te maken om het stadion het meest fancy stadion van Europa te maken. Gelukkig voor de FC Groningen supporters is dit niet gebeurd en zijn de stoeltjes groen met wit geworden. De kleuren van FC Groningen. De naam is tot stand gekomen nadat er een wedstrijd voor was uitgeschreven die uiteindelijk door de projectleider is gewonnen. Het stadion bestaat uit 2 ringen waarbij het een open structuur heeft. Tussen het veld en de tribune is geen gracht geplaatst. De bijnaam van het stadion is "De Groene Hel" en "De Groene Kathedraal".


De naam van het voetbalstadion van FC Groningen is op 1 Juli 2018 gewijzigd van de Euroborg naar het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Highlights van FC Groningen

trofee

Prijzen van FC Groningen

  • 1x KNVB beker (2015)
  • 1x Jupiler League (1980)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FC Groningen

Peter Houtman, Jan van Dijk, Patrick Lodewijks, Martin Koeman, Erwin Koeman, René Eijkelkamp, Michael de Leeuw, Ronald Koeman, Theo Lucius, Michael Reiziger, Arjen Robben, John de Wol, Johan Neeskens, Virgil van Dijk, Hans Hateboer

Ook Hitachi Capital Mobility Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

hitachi-capital-mobility-stadion

Capaciteit van Hitachi Capital Mobility Stadion

Het stadion van FC Groningen biedt plaats aan 22.579 toeschouwers. Hiervan zijn 700 plaatsen beschikbaar in de skyboxen van het stadion. Bij de opening van het stadion was er plaats voor 19.814 toeschouwers. In 2008 is er een uitbreiding gekomen van het aantal stoelen waarbij 2.600 extra stoelen zijn geplaatst. Bij de onderste ringen zijn 4 rijen toegevoegd.


Uitvak

Het uitvak van de Hitachi Capital Mobility Stadion bevindt zich op de twee ring in de vakken OO, PP en QQ. In het uitvak van FC Groningen kunnen 1.068 uitsupporters (OO: 310, PP: 220 en QQ: 538).

uitvak-hitachi-capital-mobility-stadion

Uitvak van Hitachi Capital Mobility Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van FC Groningen in hetHitachi Capital Mobility Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Hitachi Capital Mobility Stadion - Groningen Fanatics

plattegrond-hitachi-capital-mobility-stadion

Plattegrond Hitachi Capital Mobility Stadion

Hier staat een plattegrond van Hitachi Capital Mobility Stadion met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down