Vicarage RoadAlgemene informatie over Vicarage Road

Vicarage Road is het voetbalstadion van Watford FC dat gebouwd is in 1922. De bijnaam van dit stadion is The Vic en is eigenaar van de voetbalclub. Watford is sinds de oplevering van het stadion de bespeler van het stadion en heeft dit tijdelijke gedeeld met Wealdstone (1991 - 1993) en rugbyclub Saracens (1997 en 2013). In 2004 moest Watford afstand doen van het stadion door financiele prolemen. Door een schenking van Elton John en de supporters van Watford werd het mogelijk voor de club om het stadion weer terug te kopen.


Capaciteit Vicarage Road

Het stadion van Watford biedt plaats aan 21.577 toeschouwers. Dit typisch Engelse stadion met 4 losse tribunes heeft zijn tribunes de volgende namen gegeven:

  • Vicarage Road Stand - 5.800 toeschouwers - De bouw van deze tribune werd deels gefinancieerd door het verkopen van voetballer Bruce Dyer voor € 1,5 miljoen. Hier bevindt zich ook het uitvak.
  • The Rookery Stand - 6.960 toeschouwers - Deze tribune heeft 2 ringen en ook deze tribune werd gefinancierd door het verkopen van een speler namelijk Paul Furlong voor € 2,7 miljoen.
  • The Graham Taylor Stand - Deze tribune is benoemd aan de meest succesvolle manager van de club Graham Taylor. Deze tribune is gebouwd met een lening van Elton John.
  • The Sir Elton John Stand - Hier bevinden zich de kleedkamers voor de teams. Deze tribune kon niet uit blijven door dat Elton John veel voor de club heeft betekent.

Uitvak

Het uitvak van Watford bevindt zich op de Vicarage Road Stand en biedt plaats aan 2.200 uitsupporters. Bij bepaalde wedstrijden is het ook mogelijk om de totale tribune die plaats biedt aan 5.800 toeschouwers beschikbaar te stellen voor de bezoekende supporters.


Rondleiding Vicarage Road

Op dit moment biedt Watford niet de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het stadion. Dit is best uitzonderlijk in de Engelse stadions.


Watford

Prijzen van Watford

    Geen prijzen

Nederlanders bij Watford

  • Jan Lohman
  • Nordin Wooter
  • Collins John

Vicarage Road bereiken

Adres Vicarage Road

Vicarage Rd, Watford WD18
0ER, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond Vicarage Road

Hieronder staat een plattegrond van Vicarage Road met alle vakken.

plattegrond vicarage Road


Belangrijke gebeurtenissen in Vicarage Road