Selhurst ParkAlgemene informatie over het Selhurst Park

Selhurst Park is het voetbalstadion van Crystal Palace en ligt in het zuiden van Londen. Het stadion is gebouwd in 1924 en is naast de thuisbasis van Crystal Palace ook de tijdelijk de thuisbasis geweest van Charlton Athletic (1985 - 1991) en FC Wimbledon (1991 - 2003). De tijdelijke onderkomen van deze twee clubs kwam vooruit de staat van de toenmalige stadions van deze clubs die niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen die gesteld werden aan een stadion. Het stadion heeft in 2013 en 2014 zijn laatste renovaties ondergaan waarbij de stoeltjes werden vervangen in het stadion en lounges en bars aangebracht.


Capaciteit Selhurst Park

De Capaciteit van het stadion van Crystal Palace is 26.255 zitplaatsen. Deze zijn allemaal overdekt waarbij er op de Holmesdale stand beschikt over een tweede ring. Dit is ook de tribune waar de harde kern van Crystal Palace plaats neemt tijdens de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de Premier league zit het stadion over het algemeen vol. Toen het nog in de Championship uitkwam zaten er gemiddeld 15.000 toeschouwers bij de wedstrijden. Dit typische Engelse stadion heeft ook zijn tribunes een naam gegeven en deze luisteren naar:

  • Holmesdale Stand - 8.147 zitplaatsen - De enige tribune in het stadion met een tweede ring (2.806 zitplaatsen). Dit is de nieuwste tribune (gebouwd in 1994-1995) en hier bevindt zich ook de harde kern van Crystal Palace.
  • Arthur Wait Stand - 9.754 zitplaatsen - Deze tribune is vernoemd naar de voorzitter die de tribune geopend heeft in 1969.
  • Main Stand - 6.163 zitplaatsen - Dit is de oudste tribune in het stadion en staat er vanaf het begin in 1924.
  • Whitehorse Lane Stand - 2.245 zitplaatsen + VIP boxen - Dit is de familie tribune en de sponsor tribune die beschikt over 24 boxen.

Uitvak

Het uitvak van Crystal Palace bevindt zich op de Arthur Wait Stand en biedt plaats aan 2.600 supporters.


Rondleiding Selhurst Park

De rondleidingen in het stadion van Crystal Palace kunnen dagelijk geboekt worden tussen 10:30 en 15:30 behalve op wedstrijddagen. Een ticket kost € 15,- (volwassene) en € 9,- (kinderen).


Crystal Palace

Prijzen van Crystal Palace

Geen prijzen

Nederlanders bij Crystal Palace

  • Jeroen Boere
  • Edgar Davids
  • Kemy Agustien
  • Patrick van Aanholt
  • Frank de Boer
  • Jaïro Riedewald

Selhurst Park bereiken

Adres Selhurst Park

Whitehorse Ln, London SE25
6PU, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond Selhurst Park

Hieronder staat een plattegrond van het Selhurst Park met alle vakken.

Plattegrond Selhurts Park


Belangrijke gebeurtenissen in het Selhurst Park