King Power StadiumAlgemene informatie over het King Power Stadium

Het King Power Stadium is het stadion van Leicester City de revelatie van het seizoen 2015/2016 in de Premier League. Het stadion in Leicester is gebouwd in 2002 en heeft de tribunes volledig overdekt. Dit stadion de gebouwd doordat het oude stadion van Leicester City "Filbert Street" te klein werd. Het stadion werd op maar 200 meter van het oude stadion gebouwd. Het stadion is vernoemd naar de sponsor King Power travel retail group. Voorheen heette het stadion "The Walkers Stadium" dat ook een sponsor was. Het stadion heeft €43 miljoen gekost wat samen met de degradatie uit de premier League zorgde voor financiele problemen bij Leicester City. Door verschillende partijen is Leicester City er boven op gekomen en heeft het stadion altijd als thuisbasis kunnen dienen. Door deze problemen werd het stadion van andere bedrijven. Sinds 2013 heeft de Thaise eigenaar van Leicester City de grond terug gekocht met zijn bedrijf King Power. Op dit moment wordt er wegens de successen en ambities van de club gekeken naar een uitbreiding van het stadion.


Capaciteit King Power Stadium

De capaciteit van het voetbalstadion van Leicester City is 32.262 zitplaatsen. Met de successen die op dit moment behaald worden, wordt er gesproken over uitbreiding van het stadion naar 42.000 zitplaatsen. De namen van de tribunes hebben op dit moment nog geen andere namen gekregen dan de richting van het kompas. Alleen de South stand heet The Spion Kop. Op de North Stand zijn de familievakken.

Uitvak

Het uitvak van Leicester City bevindt zich in de hoek van de North Stand en de The East stand. Het uitvak biedt plaats aan 3.000 toeschouwers. Door de bouw van het stadion hangt er een goede sfeer in het stadion en is het mogelijk om veel lawaai te maken door de fans.


Rondleiding King Power Stadium

Om een kijkje te nemen achter de schermen van Leicester City biedt het stadion een rondleiding aan. Tijdens deze rondleiding kom je op alle bijzondere plekken van het stadion. De rondleiding kost € 12,- voor volwassene en € 6,- voor kinderen.


Prijzen van Leicester City

  • 1x Landstitel (2016)
  • 3x FA Cup (1964, 1997, 2000)
  • 1x Football League Cup (1971)

Nederlanders bij Leicester City

  • Mark de Vries
  • Michael Lamey
  • Collins John
  • Sergio Hellings
  • Jeffrey Bruma
  • Patrick van Aanholt

King Power Stadium bereiken

Adres King Power Stadium

Filbert Way, Leicester LE2
7FL, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond King Power Stadium

Hieronder staat een plattegrond van het King Power Stadium met alle vakken.
Plattegrond King Power Stadium


Belangrijke gebeurtenissen in het King Power Stadium

https://www.instagram.com/p/BRBlnpIBh_h/?taken-by=voetbalstadionnet