Dean CourtAlgemene informatie over Dean Court

Dean Court is het voetbalstadion van AFC Bournemouth en ligt in de gelijknamige plaats Bournemouth. Het stadion is met zijn 3 vaste en 1 tijdelijke tribune en kleinste stadion aller tijden dat bij een club hoorde die uitkomt in de Premier League. Het stadion is in 2001 volledig gerenoveerd waarbij zelfs het veld gedraaid werd. In de 10 jaar hierna droeg het stadion de naam Fitness First Stadium waarna het in 2010 weer veranderde naar zijn huidige naam. Het bestuur van AFC Bournemouth is de mogelijkheden aan het bekijken voor het verbeteren van het stadion door de tijdelijke tribune weg te halen en daar een vaste tribune te plaatsen. Daarnaast willen ze ook de hoeken gaan vullen van het stadion om meer toeschouwers kwijt te kunnen.


Capaciteit Dean Court

Het stadion van AFC Bournemouth biedt plaats aan 11.464 toeschouwers. Na dit stadion zijn Liberty Stadium (20.520) en Vicarage Road (21.577) de kleinste stadions in de Premier league.

  • Energy Consulting East stand
  • Ted MacDougall Stand
  • Steve Fletcher Stand
  • Main Stand

Uitvak

Het uitvak biedt plaats aan 1.500 toeschouwers dat gezien de capaciteit van het stadion erg hoog is. Het uitvak bevindt zich op de Energy Consulting East stand in de vakken 21 t/m 24.


Rondleiding Dean Court

Helaas biedt het stadion van AFC Bournemouth niet de mogelijkheid tot een stadion tour. Wanneer de stadion tour in gebruik genomen zal worden zullen wij dit aanpassen op de website.


Prijzen van AFC Bournemouth

  • 1x Football League Trophy (1984)

Nederlanders bij AFC Bournemouth


Dean Court bereiken

Adres Dean Court

King's Park Dr, Bournemouth BH7
7AF, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond Dean Court

Hieronder staat een plattegrond van Dean Court met alle vakken.
Plattegrond Dean Court


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *