City GroundAlgemene informatie over het City Ground

city ground en meadow lanes
City Ground is het voetbalstadion van Nottingham Forest is ligt in Nottingham. Het stadion is gebouwd in 1898 en sinds dag 1 is het de thuishaven van Nottingham Forest. Het stadion ligt aan de rivier de Trent. Aan de overkant van de rivier staat het stadion van Notts Country. Het stadion van Notts Country ligt op 300 meter van City Ground. Tijdens EURO 1996 was City Ground één van de speelstadions en was gastheer van 3 poulewedstrijden uit poule D.


Capaciteit City Ground

Het stadion van Nottingham Forest biedt plaats aan 30.445 toeschouwers. Door problemen met het veiligheidscertificaat is de capaciteit van het stadion terug gebracht naar 24.357 toeschouwers voor het seizoen 2016-2017.

Er zijn meerdere gesprekken geweest om het stadion te verlaten wanneer Engeland het WK 2018 zou organiseren. Gelukkig is dit niet gebeurd en blijft Nottingham Forest spelen in het stadion waar het al meer dan 100 jaar in speelt. De plannen zijn er wel om de hoofdtribune uit te breiden waardoor er meer toeschouwers naar de wedstrijd kunnen komen.

De tribunes hebben de volgende namen gekregen:

 • Trent End
 • Brian Clough Stand
 • Bridgford End
 • Peter Taylor Stand

Uitvak

Het uitvak bevindt zich op de Brentford End en biedt plaats aan 1.000 toeschouwers. Het uitvak bevindt zich op de eerste ring van het stadion. Het is een (slechte) traditie in het uitvak dat heir gezeten moet worden. De stewards zijn behoorlijk streng. Er zijn meerdere klachten dat uitsupporters zonder pardon uit het stadion zijn gezet. Er is een mogelijkheid om het vak te verdubbelen voor de uitsupporters.


Rondleiding City Ground

Nottingham Forest biedt net als elke Engelse club een stadion tour aan. Voor niet seizoenkaarthouders kost deze rondleiding ongeveer €10,-. De stadion tour wordt op verschillende dagen gehouden in de maand. Dit is vaak maar 2 of 3 keer per maand. Wanneer je een rondleiding wilt boeken kan je contact opnemen met de ticketoffice +44 115 982 4388.


Nottingham Forest

Prijzen van Nottingham Forest

 • 1x Landstitel (1978)
 • 2x FA Cup (1898, 1959)
 • 2x Europa Cup 1 (Champions League) (1979, 1980)
 • 3x Europa Super Cup (1979)

Nederlanders bij Nottingham Forest

 • Hans van Breukelen
 • Pierre van Hooijdonk
 • John Metgod
 • Bryan Roy
 • Frans Thijssen
 • Hans Segers
 • Dorus de Vries
 • Lars Veldwijk

 • Tickets Nottingham Forest


  City Ground bereiken

  Adres City Ground

  Trentside N, West Bridgford
  Nottingham NG2 5FJ, Verenigd Koninkrijk


  Plattegrond City Ground

  Hieronder staat een plattegrond van City Ground met alle vakken.

  plattegrond-city-ground


  Belangrijke gebeurtenissen in het City Ground

  Het voetbalstadion van Nottingham Forest is de City Ground. ----------------------------------------------City Ground is een voetbalstadion in Engeland. Het is de thuishaven van de voetbalclub Nottingham Forest die er sinds 1898 speelt. Het stadion staat in de stad West Bridgford, aan de rivier de Trent. De capaciteit van het stadion bedraagt 30.576 zitplaatsen. Aan de overzijde van de rivier staat het stadion van voetbalclub Notts County FC. ----------------------------------------------Nottingham Forest is een Engelse voetbalclub. In 1865 werd de club al opgericht, daarmee is het een van de oudste nog bestaande voetbalclubs ter wereld (maar jonger dan stadsgenoot en aartsrivaal Notts County). De club speelt in rode shirts en witte broeken. Bij de oprichting van Arsenal stelde Forest shirts ter beschikking, de reden dat Arsenal nog altijd in rode shirts speelt. ----------------------------------------------Nottingham Forest thuis tegen Arsenal voor de League Cup. EINDSTAND 0-4 ---------------------------------------------- Voor meer stadion informatie ga naar: www.voetbalstadion.net ----------------------------------------------#nottingham #nottinghamforest #leaguecup #arsenal #cityground #stadium #football #england #soccer #estadio #stadio #stade #red #white #stadion #voetbal #futbol #nffc #forest #match #matchday #arsenalfc #voetbalstadionnet @officialnffc @arsenal

  A post shared by The official page of Stadiums (@voetbalstadionnet) on

  Laat commentaar achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *