Volkswagen ArenaAlgemene informatie over de Volkswagen Arena

De Volkswagen Arena is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club VfL Wolfsburg  haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is vanwege sponsorbeperkingen van de UEFA ook wel bekend als de VfL Wolfsburg Arena. De Volkswagen Arena ligt vlakbij Autostadt, een attractiepark in Duitsland.  Het stadion werd officieel geopend op 13 december 2002. De bouw van het stadion kostte 53 miljoen euro. Volkswagen is voor 100% eigenaar van het stadion en is daarnaast hoofdsponsor van het mannenteam, vrouwenteam en de jeugdteams van de VfL Wolfsburg.


Plattegrond Schwarzwald-Stadion

Hieronder staat een plattegrond van het Schwarzwald-Stadion met alle vakken.

 

Tickets VfL Wolfsburg

Wil jij VfL Wolfsburg een keer zien spelen in de Volkswagen Arena? Boek dan jouw tickets bij onze partner.

 

Wolfsburg Logo


Capaciteit Volkswagen Arena

Het stadion biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Daarvan kunnen er 22.000 toeschouwers zitten en voor 8.000 toeschouwers is er een plek op de staantribune. De 8.000 staanplaatsen kunnen worden omgezet tot 4.000 zitplaatsen. Het stadion bezit over 31 skyboxen met 332 plaatsen. Daarnaast heeft het stadion 198 Executive Seats biedt, die onderdeel zijn van de VIP-blokken. Ook heeft het stadion de beschikking over 1.434 business seats die directe toegang hebben tot restaurants. Boven beide tribunes is ook nog een skylounge van 102 vierkante meter van waaruit 35 mensen de wedstrijd kunnen volgen. De skylounges bieden een uitzicht op het hele stadion en worden tevens gebruikt voor evenementen zoals bruiloften. De controlekamer, die systemen zoals het brandalarmsysteem en de politieapparatuur herbergt, ligt boven de skylounge. De wedstrijden in de Volkswagen Arena kunnen ook worden gevolgd door 80 mensen in rolstoelen. Ook kunnen mensen met een visuele beperking de wedstrijd volgens via een koptelefoon en verslaggever. Voor kleine mensen zijn er aparte plaatsen zodat ook zij een goed zicht hebben op het veld.

Uitvak

Het uitvak van de Volkswagen Arena bevat 1.886 zitplaatsen en 900 staanplaatsen. Het uitvak bevindt zich in de zuidoostelijke hoek van het stadion op zowel de eerste als de tweede ring. Voor het uitvak zijn aparte kiosken en toiletten. Zowel het uitvak als de thuisvakken zijn overdekt.


Rondleiding Volkswagen Arena

VfL Wolfsburg biedt bezoekers van het stadion een inkijk achter de schermen van het stadion middels een rondleiding. De rondleidingen worden gegeven door professionele gidsen. De rondleiding brengt de bezoekers onder andere in de VIP-ruimtes, de spelerstunnel en naar de dugout van de wisselspelers.  

Het is ook mogelijk om een speciale rondleiding te volgen voorafgaand aan de wedstrijd. Deze rondleiding kost €25,- voor kinderen en €29,- voor volwassenen.Voor de rondleidingen voorafgaand aan wedstrijden zijn slechts 30 tickets beschikbaar die van tevoren gereserveerd dienen te worden. 

Naast de openbare Volkswagen Arena rondleiding biedt VfL Wolfsburg ook individuele rondleidingen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Deze individuele rondleidingen zijn het Duits, Engels en Spaans. Ticketprijzen voor groepen (meer dan 15 personen) en publieke rondleidingen zijn €8,- per persoon. Tickets voor kinderen tussen 5 en 15 jaar bedragen €5,-.


VfL Wolfsburg

Prijzen van VfL Wolfsburg

  • 1x Kampioen 1. Bundeslgia (2009)
  • 1x Winnaar DFB-Pokal (2015)
  • 1x Winnaar Duitse Supercup (2015)

Nederlanders bij VfL Wolfsburg

  • Andries Jonker
  • Riechedly Bazoer
  • Bas Dost
  • Kevin Hofland
  • Rick Hoogendorp

Volkswagen Arena bereiken

Adres Volkswagen Arena

In den Allerwiesen 1
38446 Wolfsburg, Duitsland

 


Belangrijke gebeurtenissen in de Volkswagen Arena