VolksparkstadionAlgemene informatie over het Volksparkstadion

Het Volksparkstadion is het voetbalstadion van Hamburg SV. Tijdens het WK 2006 is dit één van de speelstadions geweest. Het stadion is gebouwd in 1953 en heeft door sponsors meerdere namen gehad waaronder: Imtech Arena, AOL Arena en HSH Nordbank Arena. Overkoepelend is altijd de huidige naam van het stadion gebruikt. In 1963 is HSV de officiele bespeler geworden van het stadion nadat het zich kwalificeerde voor de Bundesliga. Voor het stadion is er veel gebruik gemaakt van resten van het gebombardeerde stuk land Eimsbüttel. In 1998 is er een besluit genomen om het oude stadion volledig met de grond gelijk te maken en opnieuw op te bouwen zodat de veiligheid van de supporters gewaarborgd kan blijven. Het stadion is een kwartslag gedraaid in verband met de zon. In 2000 werd het geheel vernieuwde stadion geopend.


Capaciteit Volksparkstadion

In het stadion van HSV kunnen 57.274 toeschouwers plaats  en bestaat twee ringen. De tribunes van het stadion hebben geen aparte namen gekregen.

Uitvak

Het uitvak bevindt zich in de hoek van de Zuid en West tribune in de onderste ring. Voor de uitsupporters is er een mogelijkheid om de wedstrijd zittend of staand te bekijken. Buiten het feit dat de hoek van het stadion geen goed zicht geeft wordt het zicht niet belemmerd door palen voor het dak.


Rondleiding Volksparkstadion

Voor € 10,- is het mogelijk om zelf door het stadion te lopen en de verschillende plekken te bewonderen. Op maandag tot en met vrijdag zijn er 3 rondleidingen per dag: 12:00, 14:00 en 16:00. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de prijzenkast van HSV en de spelerstunnel. De rondleiding door het stadion duurt ongeveer 75 minuten.


Volksparkstadion bereiken

Adres Volksparkstadion

Sylvesterallee 7
22525 Hamburg, Duitsland


Plattegrond Volksparkstadion

Hieronder staat een plattegrond van het Volksparkstadion met alle vakken.

plattegrond Volksparkstadion