Rhein-Neckar ArenaAlgemene informatie over de Rhein-Neckar Arena

De Rhein-Neckar Arena is het voetbalstadion waar TSG 1899 Hoffenheim haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is gelegen in het Duitse Sinsheim. Op 24 januari 2009 werd het stadion geopend met een wedstrijd van het eerste elftal van TSG 1899 Hoffenheim tegen een selectie van spelers uit de regio. Paul Niederberghaus & Partner is het architectenbureau dat het €60 miljoen euro kostende stadion heeft ontworpen. De bouw van het stadion duurde 1,5 jaar. 

Opvallend genoeg draagt Rhein-Neckar-Arena stadion, als een van de weinige Duitse stadions, geen naam van een sponsor. De Rhein-Neckar Arena is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van Dietmar Hopp. Hopp is één van de grondleggers SAP, een bedrijf dat opereert in de softwarebranche. De zakenman, die in zijn jeugd voor TSG Hoffenheim speelde, ontketende vanaf 1990 een sportieve revolutie binnen de club. In 18 jaar promoveerde de club in de A-klasse, Bezirks-, Landes- en Verbandsliga, Oberliga Baden-Württemberg, Regionalliga Süd en 2. Bundesliga. In het seizoen 2008-2009 maakte de TSG Hoffenheim haar debuut in de 1. Bundesliga. Na 17 wedstrijden stond TSG Hoffenheim zelfs spectaculair bovenaan. 


Capaciteit Rhein-Neckar Arena 

Het stadion biedt plaats aan 30.164 toeschouwers. Van dit aantal zijn 1.450 plaatsen gereserveerd als businessplaatsen. Daarnaast zijn er in het stadion 40 loges op de westelijke tribune. Rondom het stadion zijn er 2.500 parkeerplaatsen voor toeschouwers en nog eens 2.500 parkeerplaatsen voor media, sponsoren en reisorganisaties. De vier zijdes van het stadion hebben een eigen naam: Nord Kurve, Ost Tribune, Bitburger Kurve (zuidelijke tribune) and East Tribune. Het

Uitvak

Het uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.


Rondleiding Rhein-Neckar-Arena

Het is mogelijk om een rondleiding te volgen in de Rhein-Neckar-Arena. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Rondleidingen zijn er tijdens de zomermaanden iedere zaterdag en gedurende het seizoen op zaterdagen als de club thuis speelt. Rondleidingen starten om 10:30, 11:30, 12:30 en 13:30 uur. Een rondleiding kost € 5,00. Tickets voor rondleidingen zijn te koop in de fanshop in het stadion.  

Voor meer informatie over de rondleiding in de Rhein-Neckar-Arena kunt u contact opnemen met arenatour@achtzehn99.de


TSG 1899 Hoffenheim

Nederlanders bij Rhein-Neckar-Arena

  • Huub Stevens
  • Ryan Babel
  • Edson Braafheid

Plattegrond Rhein-Neckar-Arena

Hieronder staat een plattegrond van het Rhein-Neckar-Arena met alle vakken.

Rhein-Neckar-Arena plattegrond

Tickets TSG 1899 Hoffenheim

Wil jij TSG 1899 Hoffenheim een keer zien spelen in de Rhein-Neckar Arena? Boek dan hier jouw tickets bij onze partner.

logo TSG Hoffenheim

Rhein-Neckar-Arena bereiken

Adres Rhein-Neckar-Arena

Dietmar-Hopp-Straße 1
74889 Sinsheim, Duitsland

 Belangrijke gebeurtenissen in de Rhein-Neckar-Arena