Red Bull ArenaAlgemene informatie over de Red Bull Arena

De Red Bull Arena is het voetbalstadion van RB Leipzig. Het stadion is gebouwd in 1954 en was één van de 12 speel stadions tijdens het WK 2006 in Duitsland. Tijdens dit WK werden er 4 groepswedstrijden en 1 2e ronde wedstrijd in gespeeld. Tot 2010 luisterde de Red Bull Arena naar de naam Zentralstadion. De bouw van het stadion was al veel eerder gepland (1920) maar door de Tweede Wereldoorlog en de crisis in de jaren 30 is dit toen niet doorgegaan. Een groot deel van het stadion is afkomstig van de puin die de Tweede Wereldoorlog achter had gelaten. Vooral de DDR gebruikte het stadion is thuishaven voor zijn Interland wedstrijden. In 2000 is het stadion in zijn geheel afgebroken en weer opgebouwd zodat het in 2004 open kon gaan voor het publiek. RB Leipzig speelt zijn wedstrijden sinds 2010 in het stadion. Hiervoor was het Sachsen Leipzig geweest die zijn wedstrijden speelde in dit stadion. Door de slechte prestatie van die club werd er alleen maar voor lege tribunes gespeeld.


Capaciteit Red Bull Arena

Red Bull Arena Veld
Het stadion van RB Leipzig kon voordat RB Leipzig erin speelde 100.000 toeschouwers huisvesten. Dit was nog voordat het stadion volledig opnieuw opgebouwd werd en er geen dak op het stadion aanwezig was. Het recordaantal toeschouwers bedraagt zelf 110.000 tijdens de wedstrijd tussen de DDR en Tsjecho-Slowakije voor de WK kwalificatie van 1958.
Het aantal plekken voor toeschouwers bedraagt nu 30.188 en 11 skyboxen. Rondom het stadion zijn er 2.070 parkeerplekken beschikbaar voor fans. De tweede ring biedt de fans de mogelijkheid om te staan in het vak. Hiervoor is een speciale constructie geplaatst die er voor zorgt dat je niet voorover valt.

Uitvak

Op dit moment is er geen beschikbare informatie over het uitvak. Wanneer deze informatie er is zal dit toegevoegd worden aan de pagina. Indien je zelf deze informatie hebt kan je dit onderaan de reacties toevoegen zodat wij het kunnen mee nemne op de site.


Rondleiding Red Bull Arena

De Red Bull Arena biedt een virutele rondleiding door het stadion aan. Via deze link kan je de kleedkamers en de interview ruimte zien.


RB Leipzig

Logo RB Leipzig
RB Leipzig is de jongste club in het Duitse betaaldvoetbal en is opgericht in 2009. Veel mensen denken dat RB Leipzig staat voor Red Bull leipzig maar officieel staat het voor RasenBallsport Leipzig. Dit komt omdat het verboden is in de Bundesliga dat een club de naam draagt van de sponsor. RB Leipzig heeft aan Red Bull de grote sponsor achter zich waardoor het nu zo voortvarend gaat. Red Bull betaalt veel geld waardoor de club uit Saksen snel is gepromoveerd naar de Bundesliga. Na een moeizame periode met de supporters uit Leipzig zijn de inwoners volledig achter de club gaan staan. Bij de start in 2009 is de licensie van SSV Markranstädt overgenomen die toen uit kwam in de 5e klasse. Hierdoor werd het mogelijk om met een nieuwe club niet onderaan te beginnen.

Prijzen van RB Leipzig

Geen prijzen

Nederlanders bij RB Leipzig

Geen Nederlanders


Plattegrond Red Bull Arena

Hieronder staat een plattegrond van de Red Bull Arena met alle vakken.

plattegrond-red-bull-arena-leipzig

Tickets RB Leipzig

Wil jij een keer een wedstrijd bij wonen van RB Leipzig en zien hoe deze club zo snel gegroeid is? Bekijk dan de kaartjes voor de Red Bull Arena bij onze partner.

Logo RB Leipzig

Red Bull Arena bereiken

Adres Red Bull Arena

Am Sportforum 2
04105 Leipzig, Duitsland


Parkeren bij de Red Bull Arena

De parkeerplaatsen rond de Red Bull Arena bieden plaats aan 2.070 auto's. De parkeergarage onder het stadion aan de voorkant zijn gereserveerd voor de VIP gasten. Rondom het stadion zijn er genoeg mogelijkheden voor de (gewone) supporters. De parkeerplaats P6 (Festwiese) ligt aan de zuidkant van het stadion. Aan de overkant van de Elster liggen de parkeerplekken P7(Kleinmesse-Gelände) en P8 (Cottaweg).

Met de tram naar de Red Bull Arena

Vanaf het centraal station van Leipzig kan je de tram 3 (richting Knautkleeberg), tram 7 (richting Böhlitz-Ehrenberg) of tram 15 (richting Miltitz) naar tramhalte Sportforum. Vanaf hier is het nog 400 meter lopen naar het stadion toe. Een kaartje kost €2,40 en de reis duurt nog geen 10 minuten.Belangrijke gebeurtenissen in de Red Bull Arena

Het voetbalstadion van RB Leipzig is de Red Bull Arena. ----------------------------------------------De Red Bull Arena (tot 30 juni 2010 Zentralstadion) is gelegen in Leipzig, Duitsland. Het stadion was een van de twaalf stadions tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2006. Er werden vier groepswedstrijden en één wedstrijd in de tweede ronde gespeeld. Het stadion biedt plaats aan 34.384 toeschouwers en is thuisbasis van de voetbalclub RB Leipzig. Het stadion is geopend in 1956 in 2004 is het stadion gerenoveerd en brengt dit toch dit prachtige stadion. ----------------------------------------------RB Leipzig is een Duitse voetbalclub uit Leipzig, Saksen. De club werd opgericht in 2009 en heeft geen voetbaltraditie. De club wordt over het algemeen verguisd en gehaat door Duitse voetballiefhebbers door de gecommercialiseerde manier waarop de club tot stand is gekomen. Hoewel de stad Leipzig ongeveer 90 jaar lang een van de grootste voetbalsteden van het land was en recht heeft op een club in de hoogste klasse zien supporters van andere clubs dit niet zo en zijn ze tegen de club die zich een weg naar de Bundesliga gekocht heeft met behulp van hoofdsponsor Red Bull. -----------------------------------------------Voor meer stadion informatie ga naar: www.voetbalstadion.net ---------------------------------------------- RB Leipzig thuis tegen Borrusia Mönchengladbach ⏰20:00. EINDSTAND 1-1 ----------------------------------------------#redbullarena #redbullarenaleipzig #stadium #football #rbleipzig #leipzig #germany #rbleipzig #bundesliga #RBLBMG #dierotenbullen #matchday #borrusiamönchengladbach #borrusia #monchengladbach #estadio #voetbal #futbol #fussball #red #white #stade #stadion #arena #voetbalstadionnet @dierotenbullen @borussia

A post shared by The official page of Stadiums (@voetbalstadionnet) on

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.