Opel ArenaAlgemene informatie over het Opel Arena

Wedstrijd in de Opel Arena
De Opel Arena is het voetbalstadion van van FSV Mainz 05. Het stadion draagt sinds augustus 2016 de naam Opel Arena. Hiervoor heette het stadion nog Coface Arena. Het stadion is gebouwd in 2011 en heeft €60 miljoen gekost. Het stadion is ontworpen door de architecten van AGN Niederberghaus & Partner. Met de vormen van het stadion is geprobeerd om een traditioneel stadion te bouwen met nieuwe architectuur. Naar ons idee is dit goed gelukt. Het stadion is in de clubkleuren geschilderd en is van verre al te zien. Er is bewust gekozen voor 4 losse en stijle tribunes die dicht op het veld staan om het op een Engels stadion te laten lijken.


Plattegrond Opel Arena

Hieronder staat een plattegrond van de Opel Arena met alle vakken.

plattegrond-opel-arena

Tickets 1. FSV Mainz 05

Wil jij een keer de unieke sfeer van de Bundesliga meemaken? Dan is een bezoek aan een wedstrijd van FSV Mainz 05 een goede keuze. Boek nu je ticket bij onze partner.

 

FSV Mainz

 

Capaciteit Opel Arena

Sfeer Opel Arena
Het stadion van FSV Mainz 05 biedt plaats aan 34.000 toeschouwers. Het stadion heeft 20.000 zitplaatsen en 14.000 staanplaatsen wat zorgt voor een geweldige voetbalsfeer. Voor de pers zijn er 150 stoelen gereserveerd en 134 voor de minder valide supporters. Tijdens internationale wedstrijden wordt de capaciteit van de Opel Arena verkleind naar 27.000 zitplaatsen.

Uitvak

Het uitvak van FSV Mainz 05 biedt plaats aan 3.400 toeschouwers die de mogelijkheid hebben om te staan. De bezoekende supporters nemen plaats in de Zuid Oost hoek van het stadion en zitten op de Oost tribune. Normaal gesproken is de helft van de Oost tribune voor de bezoekers. Het komt ook wel eens voor dat FSV Mainz 05 de hele Oost tribune beschikbaar stelt voor de uitsupporters.


Rondleiding Opel Arena

Er is een 1,5 uur durende rondleiding beschikbaar door de Opel Arena. Tijdens deze rondleiding door het stadion bezoek je de VIP boxen, de kleedkamers en het veld. De kaartjes kosten €5,- per persoon. De rondleiding begint elke vrijdag om 17:00 uur. Het is handig om van te voren te checken of de tour ook doorgaat.


1. FSV Mainz 05

Prijzen van 1. FSV Mainz 05

    Geen prijzen.

Nederlanders bij 1. FSV Mainz 05

  • Bernard Schuiteman

Opel Arena bereiken

Adres Opel Arena

Eugen-Salomon-Straße 1
55128 Mainz, Duitsland

Parkeren bij de Opel Arena

Parkeren Opel Arena
Doordat het stadion buiten de stad ligt is er genoeg mogelijkheid voor het parkeren van je auto. Het parkeren van de auto bij het stadion kost €3,50 per wedstrijd. Dit is dus een prima bedrag voor de auto. Wanneer de parkeerplekken rond het stadion vol zijn is er de mogelijkheid om te parkeren bij de universiteit (zie afbeelding).

Met de bus naar Opel Arena

Wanneer je met de bus naar het stadion wilt reizen wordt aangeraden om lijn 68 te nemen richting Klein-Winternheim / Stadion. Dan moet je uitstappen bij halte Ackermannweg. Ook kan je lijn 69 nemen richting Fachhochschule. Dit is tevens de eindhalte waar je dient uit te stappen.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.