Fritz-Walter-StadionAlgemene informatie over het Fritz-Walter-Stadion

opkomst fritz-walter-stadionHet Fritz-Walter-stadion is het stadion van 1. FC Kaiserslautern. Het stadion is gebouwd in 1920 en heeft sinds die tijd 12 renovaties ondergaan. Het stadion is vernoemd naar Fritz Walter. Hij was de aanvoerder van het West-Duitse elftal tijdens het WK 1954 die genomen werd door Duitsland. Het stadion heeft de bijnaam Betzenberg gekregen omdat het stadion op deze berg gebouwd is.

Tijdens het WK 2006 is het Fritz-Walter-Stadion één van de 12 speelstadions geweest. Er hebben zich 4 poulewedstrijden en 1 achtste finale afgespeeld in het stadion. In totaal werd er 10x gescoord in deze 5 wedstrijden.


Plattegrond Fritz-Walter-Stadion

Hieronder staat een plattegrond van het Fritz-Walter-Stadion met alle vakken.

plattegrond-fritz-walter-stadion

Tickets 1. FC Kaiserslautern

Bezoek een wedstrijd van 1. FC Kaiserslautern in dit iconische stadion in Duitsland. Maak de sfeer mee van de bijna 50.000 supporters in het stadion. Bestel je tickets bij onze partner.

1 FC kaiserlautern tickets

Capaciteit Fritz-Walter-Stadion

Het stadion van 1. FC Kaiserslautern biedt plaats aan 49.780 toeschouwers. In 1953 werd het stadion na een renovatie toegankelijk voor 30.000 toeschouwers. Door de jaren heen werden de verschillende tribunes gerenoveerd. Eind jaren 80 waren de verschillende renovaties compleet en konden er 38.000 toeschouwers in het stadion. Dit was ook het moment om de naam van het stadion om te dopen naar Frits-Walter-Stadion. In 1994 en 1998 werden 2 nieuwe tribunes geopend. Dit waren de Noord tribune (1994) en de Zuid tribune (1998). Toen bekend werd dat het stadion voor het WK 2006 gebruikt werd begonnen de nieuwe renovatie rondes en werd het stadion in de stijl gebouwd van de nieuwe Zuid tribune.

Uitvak

Op dit moment is er geen informatie bekend over het uitvak.


Rondleiding Fritz-Walter-Stadion

Tour door het Fritz Walter StadionWil jij graag een bezoek brengen achter de schermen van het stadion van 1. FC Kaiserslautern? Ga dan mee met de onvergetelijke tour door het stadion en kom op plekken die normaal verboden zijn. Loop door de spelerstunnel naar het veld, bezoek de kleedkamers, kom langs de VIP boxen en bezoek de perskamer. Het is een interactive rondleiding waardoor je helemaal op gaat in de geschiedenis van de club en het stadion. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Fritz Walter Museum dat onderdeel is van de stadiontour.

De rondleidingen starten bij de Ottmar Walter Tor (Block 16).


1. FC Kaiserslautern

Prijzen van 1. FC Kaiserslautern

  • 4x Landstitel (1951, 1953, 1991, 1998)
  • 2x DFB Pokal (1990, 1996)
  • 1x Duitse SuperCup (1991)

Nederlanders bij 1. FC Kaiserslautern

  • Co Prins

Fritz-Walter-Stadion bereiken

Adres Fritz-Walter-Stadion

Fritz-Walter-Straße 1
67663 Kaiserslautern, Duitsland

Parkeren bij het Fritz-Walter-Stadion

Wanneer je met de auto naar het stadion komt moet je rekening houden dat het niet mogelijk is om bij het stadion te parkeren. Er zijn 3 parkeerplaatsen aangewezen waar je kan parkeren tijdens de wedstrijd. Vanaf deze parkeerplaatsen rijden er gratis shuttle bussen van en naar het stadion. Het gaat om de volgende parkeerplaatsen:

  • P & R Kaiserslautern Ost - Ludwigshafener Straße, 67657 Kaiserslautern
  • P & R Universität - Paul-Ehrlich-Straße, 67663 Kaiserslautern
  • P & R Kaiserslautern West - Von-Miller-Straße/Carl-Billand-Straße, 67661 Kaiserslautern

Met de bus of trein naar Fritz-Walter-Stadion

Het stadion ligt zo dicht bij het centraal station (5 minuten lopen) dat het niet nodig is om met het openbaar vervoer naar het stadion te gaan. Indien je dit toch wilt kan je lijn 102 pakken tot halte Rathause A. Wanneer je beschikt over een wedstrijdkaart is de bus gratis.Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.