BayArenaAlgemene informatie over de BayArena

De BayArena is het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen en is gebouwd in 1958. Het stadion was vroeger vernoemd naar de oprichter van de club Ulrich Haberland en had de naam Ulrich-Haberland stadion. In 1998 werd de naam van het stadion aangepast naar de huidige naam BayArena. Dit gebeurde nadat het stadion lange tijd gerenoveerd werd. In het stadion vindt zich een hotel waarbij voor sommige kamers er een uniek uitzicht is op het veld.


Capaciteit BayArena

Het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen biedt plaats aan 30.210 toeschouwers. Het stadion is 2x gerenoveerd waarvan de laatste keer in 2009. Tijdens de laatste renovatie is er een tweede ring op gebouwd waardoor de capaciteit van het stadion van 22.500 naar 30.210 toeschouwers ging.
De plannen om het stadion naar 40.000 toeschouwers uit te breiden werd in de prullenbak gegooid aangezien na het wk 2006 het stadion maar voor de helft gevuld zou worden.
De Zuid tribune bestaat voor het groten deel uit skyboxen.

Uitvak

Het uitvak biedt plaats aan 2.500 toeschouwers en bevindt zich in de Zuid West hoek van het stadion.


Rondleiding BayArena

Bayern 04 Leverkusen biedt een rondleiding door het stadion aan voor €9,00 per persoon. Tijdens deze rondleiding kom je langs de kleedkamers, de VIP ruimtes en het veld. De rondleiding start om 11:00 uur of om 15:00 uur.


Bayer 04 Leverkusen

Prijzen van Bayer 04 Leverkusen

  • 1x DFB Pokal (1993)
  • 1x UEFA Cup (1988)

Nederlanders bij Bayer 04 Leverkusen

  • Erik Meijer
  • Bernard Schuiteman

Tickets Bayern 04 Leverkussen

Wil jij een wedstrijd bijwonen van Bayer 04 Leverkussen? Bekijk dan de tickets via onze partner.


BayArena bereiken

Adres BayArena

Bismarckstraße 122-124
51373 Leverkusen, Duitsland


Plattegrond BayArena

Hieronder staat een plattegrond van de BayArena met alle vakken.

plattegrond-bayarena


Belangrijke gebeurtenissen in de BayArena

Het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen is de BayArena. ----------------------------------------------De BayArena is een voetbalstadion in het Duitse Leverkusen. Sinds 1958 is het de thuisbasis van Bundesliga-club Bayer Leverkusen. Oorspronkelijk droeg het stadion de naam Ulrich-Haberland-Stadion, genoemd naar een voormalig voorzitter van Bayer AG, een chemieconcern en tevens oprichter van de club. ----------------------------------------------De capaciteit bedroeg oorspronkelijk 20.000 zitplaatsen. In 1999 werd er een hotel aan het complex gebouwd. Sommige kamers hebben, net zoals het restaurant, uitzicht op het veld. In 2009 is het stadion uitgebreid met een tweede ring, waardoor de capaciteit nu 30.210 plaatsen bedraagt. ----------------------------------------------Bayer 04 Leverkusen is een Duitse voetbalclub uit Leverkusen, Noordrijn-Westfalen. De voetbalclub werd officieel onafhankelijk op 1 april 1999 na een afscheiding van de turn- en sportvereniging Bayer 04 Leverkusen, die al sinds 1 juli 1904 bestaat (de voetbalafdeling bestond hiervoor echter al wel). De club is voor 100 procent een dochteronderneming van de Duitse chemieconcern Bayer AG, waaruit de turn- en sportvereniging in eerste instantie is ontstaan. De aartsrivaal is 1. FC Köln, voornamelijk door de geografische locatie van Leverkusen en Keulen. -----------------------------------------------Voor meer stadion informatie ga naar: www.voetbalstadion.net ----------------------------------------------Eindstand: Bayer 04 Leverkusen in de Groepsfase van de Champions League tegen CSKA Moskou. 2-2. ----------------------------------------------#bayer #bayer04 #bayerleverkusen #bayarena #bay #arena #stadium #soccer #football #germany #bundesliga #duitsland #🇩🇪 #estadio #stade #stadion #stadio #futbol #fussball #championsleague #b04cska #ucl #voetbalstadionnet

A post shared by The official page of Stadiums (@voetbalstadionnet) on

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *