Ghelamco ArenaAlgemene informatie over de Ghelamco Arena

Ghelamco Arena is het voetbalstadion van KAA Gent en is gebouwd in 2013. De bouw van het stadion heeft € 76.000.000 gekost. Het stadion van KAA Gent heeft de interieurprijs gewonnen in 2014 in de categorie Sport. In dat zelfde jaar werd het stadion ook uitgeroepen tot stadion van het jaar. Op het dak van het stadion ligt voor 13.000m2 aan zonnepanelen, het regenwater wordt opgevangen voor toilet gebruik en besproeiing van het veld. Daarnaast zijn er geen grote lichtmasten meer maar zijn er effectieve lampen onder het dak geplaatst om geen energie te verspelen aan lichtverlies. Door deze milieuvriendelijke oplossingen is dit het eerste ECOstadiun van de BeNeLux.


Capaciteit Ghelamco Arena

Het stadion van KAA Gent biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. De tribunes in het stadion hebben allen een naam gekregen. Dit zijn Maes Pils Tribune (VIP tribune), Telenet Tribune (Familietribune), VDK Tribune en de Ghelamco Tribune (Spionkop). Op de Ghelamco Tribune is er de mogelijkheid voor minder valide om plaats te nemen en de wedstrijd te kijken.

Uitvak

Het uitvak van KAA Gent bevindt zich in de hoek van de Telenet Tribune en de VDK tribune in de vakken 421 en 422.


Rondleiding Ghelamco Arena

Het is mogelijk om een rondleiding door het stadion van KAA Gent te nemen. Deze rondleiding duurt 1,5 uur en vertel alles over het ECOstadion, de club en de maatschappelijke betrokkenheid van de club met de stad Gent. Daarnaast geven zij een kijkje in de organisatie van een voetbalwedstrijd.


KAA Gent

Prijzen van KAA Gent

 • 1x Landstitel(2015)
 • 3x Beker van België(1964, 1984, 2010)
 • 1x Belgische Supercup(2015)

Nederlanders bij KAA Gent

 • Aad Koudijzer
 • Foeke Booy
 • Cees Schapendonk
 • Remco Boere
 • Eric Viscaal
 • Sergio Padt
 • Tom Boere
 • Mbark Boussoufa
 • William Troost-Ekong

Ghelamco Arena bereiken

Adres Ghelamco Arena

Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent, België


Plattegrond Ghelamco Arena

Hieronder staat een plattegrond van de Ghelamco Arena met alle vakken.

Plattegrond Ghelamco Arena


Belangrijke gebeurtenissen in de Ghelamco Arena

Ghelamco Arena. ----------------------------------------------Ghelamco Arena is het voetbalstadion van KAA Gent en is gebouwd in 2013. De bouw van het stadion heeft € 76.000.000 gekost. Het stadion van KAA Gent heeft de interieurprijs gewonnen in 2014 in de categorie Sport. In dat zelfde jaar werd het stadion ook uitgeroepen tot stadion van het jaar. Op het dak van het stadion ligt voor 13.000m2 aan zonnepanelen, het regenwater wordt opgevangen voor toilet gebruik en besproeiing van het veld. Daarnaast zijn er geen grote lichtmasten meer maar zijn er effectieve lampen onder het dak geplaatst om geen energie te verspelen aan lichtverlies. Door deze milieuvriendelijke oplossingen is dit het eerste ECOstadiun van de BeNeLux. ----------------------------------------------Het stadion van KAA Gent biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. De tribunes in het stadion hebben allen een naam gekregen. Dit zijn Maes Pils Tribune (VIP tribune), Telenet Tribune (Familietribune), VDK Tribune en de Ghelamco Tribune (Spionkop). Op de Ghelamco Tribune is er de mogelijkheid voor minder valide om plaats te nemen en de wedstrijd te kijken. ----------------------------------------------Voor meer informatie over stadions ga naar: www.voetbalstadion.net ----------------------------------------------#kaagent #belgium #gent #stadium #estadio #stade #arena #football #soccer #futbol #ghelamco #uel #gnttot #europaleague #europa #coys #thfc #cobw #buffels #like #follow #voetbalstadionnet ----------------------------------------------⚽️MATCH KAA Gent- Tottenham Hotspur ⏰ 19:00 EINDSTAND 1-0

A post shared by The official page of Stadiums (@voetbalstadionnet) on

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.