Ashton Gate

Bristol City

1904

opgericht in:

27.000

Capaciteit stadion:

Bristol City

Thuis van:

Ashton Gate

Het Ashton Gate Stadium is het stadion van Bristol City. Eerder stond de club bekend als Bristol South End en later kreeg het de naam die we nu kennen Bristol City nadat de club fuseerde met Bedminster FC. Het stadion wordt ook gebruikt voor rugby toernooien, en heeft wedstrijden voor het nationale elftal van Engeland onder de 21.

Prijzen Bristol City

  • Football League One (2015)
  • Football league Trophy (1955)

Nederlandse spelers

  • Sieb Dijkstra, Geert Meijer

Rondleidingen in Ashton Gate Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar voor dit stadion.

Hotels, OV en luchthaven

De wandeling vanaf station Temple Meads duurt ongeveer 40 minuten, hoewel het treinstation Parson Street dichter bij het stadion ligt, op 10 tot 15 minuten lopen. Treinen rijden eenmaal per uur vanaf station Temple Meads voor de reis van 5 minuten.


Op wedstrijddagen rijdt er een speciale pendelbus van Temple Gate bij station Temple Meads naar het stadion. Het rijdt een uur voor de aftrap en bussen keren terug nadat de wedstrijd is afgelopen.


Vanuit het stadscentrum kunt u bovendien stadsbus 24 (vanaf The Haymarket) of regionale bussen X1, X3, X4, X6, X8 en X9 (vanaf Bristol Bus Station) nemen.


verder is er geen informatie over hotels die in de omgeving van het stadion staan, ook is er geen informatie over een luchthaven in de stad.